fredag 16. januar 2009

Hytta i Bjerkreim
Tilfeldighet, flaks eller rett og slett fortjent!

Se for deg følgende. En kjenning stikker innom deg på jobben og forteller deg at du må kjøpe ei hytte. Du reiser opp sammen med din kjære og ser på hytta samme ettermiddag.
2 timer senere har du gjort avtale om å kjøpe hytta. Med på kjøpet har du all storviltjakt og småviltjakt.

Hytta ligger jo særdeles luftig til, trolig blandt på topp 10 lista av norges beste utsikt.
Ser man sørover - da ser man til Kvinnesheia
Ser man nordover - da ser man Karmøy
Ser man innover landet - da ser man toppen av Folgefonna

Hytten har bilvei helt frem, men om vinteren må en bruke snøscooter. Ganske morsomt begge deler. Får håpe på mye snø. hehe

Selve hytta er det mye arbeid for å få den bovennlig om man kan kalle noe for bovennlig. Regner med å bruke mye tid nå i løpet av våren.
Det er faktisk slik at når en har en hytte så nære hjemmet kan en kjøre opp for å jobbe litt sånn etter arbeidstid. Det tar meg kun 45 - 50 min å kjøre hjemmefra så står jeg utenfor hyttedøra.

Hytta finnes på 1000 vis av hjemmesider, blogger og sist men ikke minst mye fotografert blant turistforeningens medlemmer. Den ligger så og si på toppen av en av toppturene deres.

Når jeg titter i hytteboka ser jeg mange kjente gjester, men de 2 som har vært der mest utenom hytteeieren er lederen av Jæren jakt og fiske i mange år og naturfotograf Sverre M Fjelstad.

Litt fakta om ham:
Sverre M. Fjelstad startet alt som guttunge med å skrive om naturen i en lokalavis, og utvidet gradvis sin aksjonsradius. Fjelstad ble oppdaget av fotografen og zoologen Per Høst, og kom med som en av fotografene bak dennes prisbelønte film Same-Jakki fra 1956/57. Fjelstad hadde særlig ansvar for å filme landskap og ville dyr. Gjennom dette la han et solid grunnlag for sine mange naturfilmer på riksdekkende NRK fjernsyn. Mange av disse er også vist i utlandet. Han skapte sitt eget TV-program
Naturmagasinet i norsk fjernsyns barndom. Det er siden blitt avløst av Ut i naturen. Fjelstad var med å gjenopprette Aftenpostens A-magasin for perioden 1963-93 der han i over 20 år hadde en fast spalte, Naturen rundt oss. Han er også kjent som radiokåsør og foredragsholder. Fjelstad har gitt ut i alt 27 bøker, for en stor del basert på egne opplevelser i møte med natur og ville dyr i Norge, Asia, Afrika og Amerika. Alle bøkene er gjennomillustrerte med hans egne fotografier. Han har også tatt initiativet til å opprette en ny livskraftig beverstamme i Østmarka utenfor Oslo, der beveren tidligere hadde hatt naturlig tilhold.

Det ligger mye historie i veggene her og kjekt å vite at mange av hans bøker er illustrerte av hans bilder tatt fra området rundt hytta.

Har du fulgt med så langt så har du sikkert forstått hvor hytta ligger. Den ligger rett ved siden av Bjerkreimssenderen

4 kommentarer:

 1. Steikiværet førr en plass. Nesten litt misunnelig når en leser dette. Skitt jakt :-)

  SvarSlett
 2. Jo takk.
  Vi føler oss litt heldige og jakta inneholder 1 elg, 5 hjort masse rådyr og all småvilt. Litt kjekt når en våkner av steggen på utsida av hytta...selv om utsikten tar fra meg pusten

  SvarSlett
 3. Alt du finner på Morten. Ser stilig ut her.

  SvarSlett
 4. Hehe. SYnes også selv at det er en ålreit plass. En litt spesiell ting er at det er høyfjellsterreng selv om en kan se havet. Ble tipset om plassen da Amy var bare valpen og trente der en del ganger. Har hatt flere kjekke situasjoner med både ryper og ikke minst orrfugl. Og så tar det jo ikke lang tid å kjøre opp for en treningstur...

  SvarSlett