mandag 13. april 2009

Rype på boks


Det sies at alt var bedre i gamle dager. En ting var i alle fall sikkert. Det var mye lettere å skaffe seg en rypemiddag. I dag må størstedelen av befolkningen (les. de som ikke jakter) reise til spesialforretninger for å få seg ei frossen rype til kr 150,- pr stk. Egentlig kjempebillig med tanke på alle de utgiftene vi har for å få skutt oss noen i løpet av en sesong.

Alt var bedre før. Faktisk var det tillatt for ALLE å jakte i hele Norge. Det var ingenting som heter min og din jordlapp. Det var lov å ta med hagla på luftetur, men det var kun tillatt for grunneier å jakte med hund.
Uff, det er visst kanskje ikke så ille nå i dag heller.

Før var det like lett å få seg en rypemiddag som det var å kjøpe seg en boks med Mette`s Fiskeboller. De sto side om side i butikkhyllene og kostet visstnok omtrent det samme.

Lurer på åssen hermetisert rype smakte?

Tror den smaker bedre nå jeg. Alt som er lett tilgjengelig smaker ikke like godt som det som er hardt å få tak i.

Rypemiddag skal være og er en av de største kulinariske opplevelser en kan få.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar